Stina och Shanthi om humor på allvar

90 min

"Att skratta. Att känna att skrattet tar över kroppen, öppnar upp, gör ansiktet öppet och nästan sårbart. Efteråt, alldeles mjuk och varm. Som efter en kärleksstund". Stina Wollter

Sedan hon var liten har hon burit med sig en inre bild av sig själv där hon står inför publik och det är den bilden hon nu materialiserar och förverkligar.

Söndagens gäst Shanthi Rydwall-Menon är 24 år idag och har redan varit komiker i flera år. Det har kostat en del – att så ung förväntas leverera skämt och imitationer på löpande band. Samtidigt är det lustfyllt och fruktansvärt roligt, hennes arbete.

Hon beskriver sig själv som rastlös och har tagit revansch genom att göra en show om ADHD, vilket hon själv har.
För henne är humor från början ett sätt att överleva. Hon ser humor mer som en sköld än som ett vapen och den fungerar som ett andrum i vilket Shanthi upplever att hon har kontroll.

Hör Stina och Shanthis samtal på söndag kl 22.05-23.00 om humor och allvar, om ungdom och prestation, om vänskap och utanförskap och om makt, motstånd och medvind.

Du som lyssnar, vad spelar humor för roll i ditt liv? Har du ett behov av att skämta om allt eller var går din gräns?

Hur ser du på prestation? Som något ont eller något gott? Hur mår du när du får prestera?

Och hur ser du på detta med att vara innanför respektive utanför?

Vad eller vem har stärkt dig?
Var finns ditt andrum?

Ring 018 – 17 40 20 under sändning på söndag kl 22-00 för att komma till slussen och sen kanske prata med Stina per telefon efter 23.

Du kan när som helst skicka ett mail till sondagsstina@sverigesradio.se och glöm inte att skriva ditt telefonnummer om du vill bli uppringd!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".