William Spetz: Skådespeleri är det heligaste för mig

49 min

Humor, allvar, radio, TV - inget är främmande för William Spetz som helst av allt vill bli skådespelare.

 

Men först Melodifestivalen där han ska vara programledare i finalen tillsammans med Gina Dirawi. Större programledarjobb kan man inte tänka sig men William Spetz tar det hela med ro.

Just nu är han aktuell med den nya humorserien i Sveriges Radio P3 22 kvadrat. Tidigare gjorde han Dokumentär individ för P3.

William Spetz började blogga som elvaåring, fortsatte via Västerbottens Kurirens ungdomsblogg och upptäckte möjligheterna med YouTube. Med humorspäckade videobloggar fick William massor av följare. Därefter gick han vidare till SVT med serier som Williams lista och skådespelarporträtten i serien Låt oss ställa till en scen. Skådespeleriet är det han vill gå vidare med.

 - Det finns så mycket gråzoner i livet och det är det man vill förmedla i sitt uttryck också, säger William Spetz. Det är inte bara roligt och inte bara allvarligt, konstaterar han i det här avsnittet av Spotlight med Kerstin Berggren, där han också berättar om hur det var att vara utsänd reporter för Musikhjälpen i Mocambique.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".