Stina och Arvids avtryck

93 min

"Fantasin - denna fredade plats där vi kan tumla runt som vilda varelser utan begränsningar; färdas genom tid och rum och återvända till våra mänskliga skepnader… lite närmare oss själva." Stina

Arvid, eller Bob Horrors, som han kallar sig i sitt professionella jag, har tecknat så länge han kan minnas. Oavsett tillstånd, skapar han med någonting i sin hand.

För honom har konsten varit till stor hjälp när han finner verkligheten svårhanterlig och icke-precis. Han försöker genom abstrakta bilder skapa verkligheter utifrån fantasin, som ett sätt att uttrycka sin värld – vare sig det är på papper eller på människors hud.

Hör Stina och Arvids samtal på söndag kl 22.05-23.00. Ett samtal om mörker och ljus, drivkrafter och skapande, rädsla och mod, slutenhet och öppenhet och om vad det ena respektive andra kan föra med sig. Det kommer också handla om mental ohälsa och om att Arvid anser att vi människor är känsligare än vad vi själva tror.

Du som lyssnar, hur använder du din fantasi? Var flödar den? När slocknar den?

Ser du den som en tillgång, en flyktväg eller något annat?

Vad har du smyckat din hud med och varför? Har du en tatuering med en alldeles särskild historia?

Hur vill du att dina avtryck ska se ut? Och vad hoppas du att dom ska betyda för andra?

Ring 018 – 17 40 20 under söndagens sändning kl 22-00 för att komma till slussen, så kan du kanske prata med Stina efter kl 23 per telefon.

Skicka när som helst ett mail till sondagsstina@sverigesradio.se för att dela med dig och glöm inte ditt telefonnummer om du vill bli uppringd!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".