P1 Kultur tisdag 23 februari

59 min

Om Annika von Haussswolff och hennes "sista utställning"; veckans klassiker är "Tag mitt liv" av Pierre Drieu la Rochelle och P1 Kultur återupplivar programpunkten "Verket som värker".

Sedan 90-talet har fotografen Annika von Hausswolff hört till Sveriges mest spännande bildkonstnärer. Hennes iscensatta fotografier ger ofta en känsla av tomrum och ibland av obehag.

Just nu är hon aktuell på Hasselblad center i Göteborg med utställningen Grand Theory Hotel - som hon själv säger kan bli hennes sista utställning.

Mia Gerdin träffade Annika von Hauswolff för att prata om hennes bildkonst; om hur allting egentligen började och om att vilja sluta ställa ut sin konst för att kunna hitta tillbaka till ett ursprungligare, mer lekfullt konstnärskap.

I veckans Klassiker lyfter Mikael Timm fram romanen "Tag mitt liv" av Pierre Drieu la Rochelle. Om livsleda, opiummissbruk och jetsetliv.

Och P1 Kultur återupplivar "Verket som värker" - programpunkten där lyssnare berättar om det verk som följt dem genom tiden och livet, som lämnat spår. Idag Irene Möller om filmen De röda skorna.

Programledare: Mona Masri

Producent: Eskil Krogh Larsson

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".