Ett avsnitt från Nordegren & Epstein i P1
41 min
Alternativ till utmaning, Mischa Billing och Liberalernas museiföremål
Ons 24 feb 2016 kl 15:04
Dags att hitta innovativa synonymer till ordet utmaning, tycker Louise Epstein! Mischa Billing förklarar vad att "sätta smakerna" innebär, och det politiska museet får ännu ett förs(L)ag på föremål.

Ordet utmaning har blivit populärt när politiker ska prata om svårigheter som måste lösas. I morse använde Ylva Johansson ordet 12 gånger när hon blev intervjuad om sin nya roll i regeringen. Louise Epstein längtar efter språklig variation, så i dag presenterar författaren och språkvetaren Sara Lövestam några synonymer som borde få en chans. 

Vi får besök av Mischa Billing, en av domarna i Sveriges mästerkock, för att få veta mer om hur smaker kan bli harmoniska tillsammans. Vad betyder det att sätta smakerna - ett av hennes favorituttryck? Handlar det om magi eller exakta proportioner? Programmet kommer också att handla om Liberalernas bidrag till ett möjligt museum över Sveriges moderna politiska historia, nämligen en valaffisch från 1936 där kommunister och nazister sopas bort. Liberalernas riksdagsledamot Christer Nylander kommer och berättar mer om den. 

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Estrid Bengtsdotter


Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".