P1 Kultur tisdag 1 mars

59 min

Om vad som händer när tre Lundell-skeptiker låser in sig med Ulf Lundells samlade produktion i tre månader; om kyrkans förtryck av den samiska jojken och veckans Klassiker om Old Vic Theatre i London.

Hur mår man om man under 68 dagar bara fått lyssna på Ulf Lundells samlade produktion på 68 skivor: en skiva varje dag - ingen annan musik? Imorgon kväll går trion Tommie Jönsson, Maja Åström och Johannes Klenell - alla tidigare "Lundell-skeptiker" - i mål med maratonprojektet och podden Lundellbunkern.

Senare i vår ger Svenska kyrkan ut sin vitbok om hur kyrkan historiskt har förtryckt samerna och den samiska kulturen. I kristnandet av samerna sågs till exempel jojken som ett uttryck för trolldom, varför den stämplades som syndig och nästan höll på att försvinna. Vad betyder jojken idag och hur ser motståndet mot jojkandet ut nu? Reportage av Helene Alm.

I veckans klassiker möter vi bland annat skådespelaren Kevin Spacey - men det handlar om teatern där han är konstnärlig ledare: den anrika teatern Old Vic i London.

Programledare: Mona Masri

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".