Ett avsnitt från Lundströms Bokradio
41 min
Män är korrupta, Sara Lidman var naiv och det blev inte som en tänkte. Carsten Palmaer och Le Minh Khue i ett program om Vietnam
Lör 05 mar 2016 kl 08:05
"Vietnam är nära" sjöng Maria FNL-grupp. Men vad betydde det egentligen? Sara Lidman var naiv, tycker den vietnamesiska författarinnan Le Ming Khue, som också tyckte att Lidman var väldigt allvarlig.

Dramaturgen och författaren Carsten Palmaer var engagerad i den svenska FNL-rörelsen. Han var också fast anställd skribent på Fria Proteatern, och har skrivit texter som "Vietnam är nära" och "Förfalskare finns".

Vad trodde han på under "det amerikanska kriget", som Vietnamkriget kallas i Vietnam? Och vad hände sen, med Carsten och idéerna och politiken, efter freden 1975?

Le Minh Khue är en vietnamesisk författare som var minröjare under kriget.
Hon har skrivit novellsamlingen "Monsunens sista regn". Hon berättar att de vietnamesiska männen är lata, korrumperade och borde ta mer ansvar. Hon berättar också om sitt möte med den svenska författarinnan Sara Lidman: "Hon var naiv".

Lundströms Bokradio har en egen spellista på Spotify - idag med 6 nya låtar.
Två av låtarna vi spelar i programmet:
"Vietnam är nära" och "Förfalskare finns", är inte utgivna på Spotify, men går att hitta på annan plats i cyberrymden, exempelvis på Youtube.


Lundströms Bokradios spellista på Spotify hittar du här


Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".