Dave Douglas Kvintett

Här finns inget ljud

Trumpetaren Dave Douglas har inte spelat så mycket i Sverige och denna spelning på Fasching under Stockholm Jazz Festival var den allra första under en lång turné.

Dave Douglas hör hemma i New York och har spelat i en oräknelig massa olika konstellationer. I den här konsertern spelar Dave med ny kvintett och en mycket traditionell sättning saxofon, trumpet, piano, kontrabas och trummor. En riktig bebopsättning och det finns det en hel del av i Dave Douglas musik. Och en massa andra stilar också för den delen och en stor portion humor, vilket verkligen inte skadar. Dave Douglas är mycket aktiv även som kompositör, undervisar en hel del och driver eget skivbolag.

Förutom Dave Douglas består kvintetten av Jon Irabagon, tenorsax, Matt Mitchell, piano, Linda Oh, bas och Rudy Roystone, trummor.

Som bonus: ett extranummer med den engelska singer songwritern Andreya Triana, också det från Stockholm Jazz Festival i höstas. Och också det en bejublad konsert, trångt, hett, hög stämning och med Andreya Triana lycklig på scen i sin långrandiga kostym. Bandet består av Andreya Triana sång, Dan Rico, klaviatur, Nathaniel Keen, gitarr, Ruth Goller, bas, Aram Zarikian, trummor.

Producent och programledare: Marie Vesterholm

Musik som spelats i avsnittet

 • 21.17
  Dave Douglas, JON IRABAGON, Matt Mitchell, Linda Oh, Rudy Royston - There Is A Balm In Gilead
  Kompositör: Trad
 • 21.40
  Dave Douglas, JON IRABAGON, Matt Mitchell, Linda Oh, Rudy Royston - Lone Wolf
  Kompositör: Dave Douglas
 • 21.56
  Andreya Triana, Dan Rico, Nathaniel Keen, Ruth Goller, Aram Zarikian - It´S Not Over
  Kompositör: Andreya Triana, Ben Collier, Dee Adam
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".