Hår - men på fel ställe?

77 min

För mycket hår, för lite hår, hår på fel ställe. För tio år sedan hajade vi till när vi såg ett rakat underliv. I dag är det istället ovanligt att se en buske i gymduschen.

Och nu är köerna till vaxningssalongerna långa, för nu ska vinterpälsen av och minst antal strån på kroppen verkar vinna. Är det bra att vi kommit dit eller har det gått för långt?

I Karlavagnen i kväll ska vi prata om dom borttagna buskarna mellan benen men också om de oönskade stråna i ansiktet, det yviga håret på ryggen, och håret under armarna. Om kroppsbehåring och om rådande ideal.

Hur förhåller du dig till håren på din kropp? Tar du bort det mesta? Eller vägrar du slätrakade armhålor och låter buskarna frodas. Du som har hår på "fel ställen" - hur påverkar det dig? Och du som saknar hår - hur går dina tankar?

I Karlavagnen i kväll pratar vi om vår älskade och hatade kroppsbehåring. Om håret som finns där av en anledning men som ofta tas bort. Ring Pernilla Arvidsson 099-11090 eller mejla redan nu karlavagnen@sverigesradio.se.  Slussen öppnar klockan 21.00 och programmet 22.12. Vi finns även på Facebook eller Twitter och Instagram: @P4Karlavagnen.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".