Melodifestivalens finalister utmanas på Svensktoppen

2:27 min

Molly Sandén, Robin Bengtsson och Frans är tre av de förhandstippade artisterna som gått till final i årets Melodifestival. Men nu tänker vi ta reda på hur de står sig i en utmaning på Svensktoppen...

Molly Sandén – Molly gör sin tredje start i Melodifestivalen och är för tredje gången i final. Nu med låten ”Youniverse” som hon bland annat skrivit tillsammans med pojkvännen Danny Saucedo.

Robin Bengtsson – Tidigare Idolstjärnan Robin gick direkt till final från den första deltävlingen av Melodifestivalen i Göteborg. Aktuell som utmanare med ”Constellation Prize”.

Frans – Frans låg redan som sjuåring på Svensktoppen med hyllningslåten till Zlatan, ”Who´s da man”. Nu har han åldern inne för att tävla i melodifestivalen och blev storfavorit efter sitt framträdande i den fjärde deltävlingen. Låten heter ”If I were sorry”.  

/Carolina Norén 


Svensktoppsjuryn består av 500 personer som valts ut av CMA Research. Juryns sammansättning motsvarar Sveriges befolkning 16-79 år. Resultatet presenteras av Carolina Norén på söndagar 11.03-12.00 i Sveriges Radio P4.

Programmet går att lyssna på i efterhand på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.


Svensktoppen med Carolina Norén på Facebook

Kontakt:

Carolina Norén, Svensktoppens programledare/producent 


Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".