Nir Felder Trio + Viva black

Här finns inget ljud

Hör en konsert med gitarristen Nir Felder, stjärnskottet som på några år etablerat sig som ett av de hetaste namnen på jazzscenen i New York.

Nir Felders bakgrund finns i rockmusiken och han blandar influenser från Jimi Hendrix och John Coltrane. Han har också studerat på legendariska Berklee College of Music i Boston.

Han har spelat med basisterna Esperanza Spalding, Stanley Clarke och Meshell Ndegeocello, trummisarna Terri Lyne Carrington, Cindy Blackman-Santana, Eric Harland och Jack DeJohnette och sångarna Dianne Reeves, José James, Lizz Wright & Bobby McFerrin

Med till Umeå jazzfestival följde Phil Donkin, kontrabas och Jimmy McBride, trummor. De spelade för en tapper festivalpublik – konserten började först vid midnatt.

Den avslutande stunden möter vi basisten Filip Augustssons ”Viva Black” som både är namn på den grupp och den CD som fick betyget 4,5 av 5 möjliga i prestigefyllda jazzmagasinet DownBeat. Bakom trummorna, ständigt överraskande Cristopher Cantillo och en av våra mest mångsidiga violinister, Eva Lindahl.

Producent och programledare: Kjell Oscarsson

Musik som spelats i avsnittet

  • 20.40
    Nir Felder Trio (Igr), Nir Felder (Egit), Phil Donkin (Kb), Jimmy Mcbride (Tr) - Bandits
    Kompositör: Nir Felder
  • 21.53
    Viva Black (Igr), Filip Augustsson (Kb), Eva Lindahl (Vl), Cristopher Cantillo (Tr) - Island And Seas
    Kompositör: Filip Augustsson
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".