Den goda supporterkulturen

43 min

Tusentals supportrar följer troget sitt lag i vått och torrt, firar framgång och sörjer motgång. De har inte ett dugg med huliganism att göra. Ikväll uppmärksammar vi den goda supportern - är du en?

Blir det bråk vid en fotbollsmatch rapporterar media och vi lägger än en gång ordet huligan på minnet. De flesta av oss vet nog mer om huliganism än vad vi vet om den goda och sunda supporterkultur som finns. Den bärs upp av alla dessa tusentals som vallfärdar till idrottsarenorna för att med hemmagjorda banderoller och ramsor heja fram sitt lag, sin sport.

En som vill lyfta fram den goda supporterkulturen är Josefine Lindén som är aktuell med ungdomsboken TIFO. Här får vi följa fyra ungdomars supporterskap, kärlek och passion och boken visar också hur fotboll kan ge mening och mål i fyra annars väldigt olika ungdomars liv. Författaren själv kallar det en berättelse från ”livets bästa fritidsgård”.

Josefine finns med i kvällens program. Var med du också – och berätta om dina ljusa erfarenheter av att vara supporter. Vilken är den svåraste stund du genomlevt med ditt lag? När höll ditt hjärta på att brista av stolthet? Har du upplevt ditt livs största och viktigaste ögonblick just tillsammans med Ditt lag?

Vilket är världens bästa lag? Och hur kommer det sig att du håller på just det? Ring till Karlavagnen och berätta för Christian Olsson. Telefonen är 099-110 90 och slussen öppnar kl. 21.00. Eller skriv till: karlavagnen@sverigesradio.se. Vi finns även på Facebook, Twitter och Instagram @P4Karlavagnen. 


Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".