Välj livspartner åt mig!

74 min

Längtar vi så mycket efter någon att dela framtiden med att vi är beredda att överlåta åt andra att para ihop oss med någon? Och är de ständigt nya dejtingprogrammen på tv ett tecken på just det?

Hellre än ensamheten: Kan inte någon annan välja en passande livspartner åt mig - det kanske funkar!

I tv sänds olika former av dejtingprogram, man kan vända sig till dejtingbyråer för hjälp att hitta en passande partner, och man kan ta genvägar via kontaktannonser som förmedlas i en aldrig sinande ström i tidningar och tidskrifter.

På måndag sänds sista avsnittet av SVT:s serie "Gift vid första ögonkastet", ett program där man alltså är beredd att gifta sig med en person man aldrig träffat förut och sedan ska man bo ihop med den personen i en månad innan man bestämmer sig för om det funkar eller inte.

Att hitta en livspartner med hjälp av utomstående "experter", skulle det funka för dig? Och du som valt denna väg till tvåsamheten: Hur har det funkat för dig och din partner? Hur vet man om man passar ihop i förväg, även om man paras ihop via relationsexperter som intervjuat båda två om egenskaper, intressen, karaktärsdrag, och så vidare?

Och till sist: Hur du än valt att gå in i tvåsamheten; vilka är tvåsamhetens för- och nackdelar? Hur viktigt är till exempel själva äktenskapet för om tvåsamheten ska bestå, blir man mer "tvåsam" om man gifter sig? 

Ring 099-110 90. Leif Hedegärd lyssnar på dina synpunkter och erfarenheter från klockan 22.12. Men slussen öppnar klockan 21.00 som vanligt. Det går även bra att mejla till karlavagnen@sverigesradio.se. Du når oss också på Facebook, Twitter och Instagram: @P4Karlavagnen.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".