Polarprispodden – Därför förtjänar Max Martin och Cecilia Bartoli årets pris

22 min

P1 Kultur om årets Polarpristagare, mezzosopranen Cecilia Bartoli och den svenska producenten Max Martin. Programledare: Roger Wilson

Missa inte! Massor av bonuslyssning längst ned i artikeln

Max Martins internationella framgångar som låtskrivare är näst intill oöverblickbara. 21 Billboard-ettor, refränger som blivit klassiska och ett artiststall som består av några av de mest framgångsrika popstjärnorna just nu. 

Om Max Martin har byggt musikaliska broar i vår samtid så har årets mottagare av Polarpriset på konstmusiksidan - den italienska mezzosopranen Cecilia Bartoli - byggt broar mellan vår samtid och musik som skrevs för flera hundra år sedan. Som då hon häromåret gav ut en skiva med rysk barockmusik, "St Petersburg".

Vi diskuterar polarpristagarna i studion med radiojournalisten Fredrik Eliasson, en av få som har fått en längre intervju med Max Martin, Pia Kalischer, musikchef på Sveriges Radio, och Per Feltzin, musikkritiker på kulturredaktionen.

Vi får en intervju med den brittiska musikjournalisten Michael Cragg från bland annat The Guardian som lyfter fram Max Martins förmåga att förändras.

Programledare: Roger Wilson

Producent: Gunnar Bolin

Lyssna på hela onsdagens P1 Kultur med Roger Wilson

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".