Alla hjärtans ord. Konsten att läsa och skriva om kärlek

27 min

Författarna Sigrid Combüchen och Kristofer Folkhammar gästar P1 Kultur för att prata kärlek i litteraturen, med avstamp i Kjell Espmarks "Dikter om kärlek" och Roland Barthes "Kärlekens samtal".

Det drar ihop sig till Alla Hjärtans Dag. P1 Kultur värmer upp med att ta ett grepp på kärleken i litteraturen. Till vår hjälp har vi författarna Sigrid Combüchen och Kristofer Folkhammar, som gästar studion.

Sigrid Combuchen senaste bok "Den umbärliga" kan sägas handla om stalking och obesvarad kärlek, och Kristoffer Folkhammar senaste roman "Magisterlekarna" har undertiteln "En sodomitisk melodram" och kretsar kring kärlek, åtrå och gemenskap på ett internat.

Men vad tycker du? Vilken är den bästa beskrivningen av kärlek som du nånsin läst? Dela gärna med dig på kulturredaktionens Facebook-sida.

Dessutom: P1 Kulturs reporter Hilda Ärlemyr letade rätt på den låt som legat längst på Svensktoppen någonsin. Det var kanske inte helt överraskande en låt om kärlek, men inte vilken slags kärlek som helst...

Programledare: Mona Masri

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".