Hund i skolan - Läraren som inte skäller

40 min

Fler skolor väljer att använda hund för att öka välmåendet och kunskapsresultatet. Cilla Danielsson berättar om hunden som en fantastisk resurs i skolan som låter barnen tala till punkt.

Fler skolor väljer att använda hund för att öka välmåendet och kunskapsresultatet. Cilla Danielsson berättar om hunden som en fantastisk resurs i skolan som låter barnen tala till punkt.

Programledarna Maria Hedqvist, Gurgin och poddens hundpsykolog Eva Bodfäldt samtalar med Cilla Danielsson som menar att man måste lyssna på barnen för att förstå hur bra inverkan skolhunden har på de.
Cilla Danielsson, som är förskolelärare och VD för Hundens hus, arbetar med hund i Årstaskolan för barn i för låg-, mellan- och högstadiet men även på Kulturhuset där hon lästränar barn.

Cillas två hundar, flatcoated retrievern Lilja och chinese crested powder puff-hunden Hallon, möter på daglig basis barn som bland annat behöver ökad studiemotivation.

- Årstaskolan ville ha mjuka värden i sin skola, en hund som stod och viftade på svansen och välkomnade barnen, därför har vi ett lugnt hundrum där man kan vara sig själv och där finns det kärlek. Det leder till att lärandet så mycket enklare och det är ett sätt att uppfylla skollagen, säger Cilla Danielsson.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".