Tacksamhetens kraft - Triple & Touch och Star Choir

Här finns inget ljud

Från Öjersjö kyrka. Triple & Touch, Star Choir från Sydafrika, Öjersjökyrkans kör. Prästen Anders-Petter Sjödin predikar. Afrikansk musik och glädje.

Kyrkan är fylld till sista plats. Besökarna vill fira mässa och höra sin präst Anders-Petter Sjödin predika, samt Triple & Touch, Star Choir från Sydafrika och deras ledare Thandiwe Mazibuko sjunga tillsammans med församlingen kör.

"Tacksamhetens kraft" är rubriken för gudstjänsten i Öjersjö kyrka som är den yngsta församlingen i Svenska kyrkan, Furulunds församling, Partille pastorat, Göteborg.

Ken Wennerholm bor i Öjersjö och han tog med sig artistkollegan Göran Rudbo i Triple & touch och den sydafrikanska kören till förmiddagsgudstjänsten. Det är en gudstjänst som bjuder på värme i en fullsatt kyrka, men också värmen när applåderna blir en del av gudstjänsten.

Bibeln är det äldsta och mest beprövade antivirusprogrammet mot modlöshet och hopplöshet.

För församlingens präst Anders-Petter Sjödin är afrikansk musik ”hemmamusik” eftersom han under flera år arbetade i Tanzania. Han är författare, präst och missionär, doktor i ledarskap och missiologi.

Tacksamhet föder drömmar, som föder hopp och hoppfulla människor som Dr King, Mandela och Desmund Tutu. De inspirerar andra att drömma.

Star for Life har som vision att motivera och inspirera ungdomar till bättre liv och en ökad framtidstro. Ungdomar stimuleras att fokusera på sin utbildning och ta hand om sin hälsa. I Sydafrika och Namibia används programmet för att minska spridningen av hiv och aids. Organisationen bedrivs utan vinstsyfte och är politiskt och religiöst oberoende. Star for Life bedriver verksamhet i ca 100 skolor och ca 250000 elever har gått igenom programmet.

Ken Wennerholm och Göran Rudbo i Triple & Touch har under 10 år samarbetat med Star for Life. De belönades nyligen med medalj av Kung Carl XVI Gustaf för deras arbete med Star for Life i Södra Afrika och Sverige. Just nu är de på Sverigeturné med den sydafrikanska kören. "Marching for Love", är en musikfest där ungdomar från Sydafrika sjunger tillsammans med svenska ungdomar, körer och artister. 35.000 svenska ungdomar har de senaste åren deltagit under dessa konserter. Det är en mindre kör som medverkar i gudstjänsten.

Tanken är att i nya forum främja mångfald och tolerans mellan ungdomar.

Medverkande

Anders-Petter Sjödin, författare och präst, liturg, predikant
Triple & Touch (Ken Wennerholm, Göran Rudbo)
Star Choir från Sydafrika och deras ledare Thandiwe Mazibuko
Öjersjökyrkans kör 
Magnus Spångberg, piano
Lars Ekberg, församlingsmusiker, piano, sång
Peter Carlsohn, elbas
Olle Junholm, elgitarr
Per Boqvist, trummor
Oscar Eriksson, percussion
Lovisa Nilsson, sång
Amanda Vessby, sång, bön
Diakon Helen Hedman Sten, textläsning

Text

Kolosserbrevet 3:16-17.

Musik

Baba Whetu / Our Father (Traditionell Zulu Sydafrika)
Abanye bayo memeza (Traditionell Zulu Sydafrika)
Psalm 10 Lov, ära och pris (John Jenkins Husband, William Paton Mackay, Svtext Jonas Stadling)
Jesus vad jag älskar Dig (Andreas Tärnvind/ Magnus Boqvist,Andreas Tärnvind)
I wish upon a star (Ken Wennerholm, Håkan Glänte, Göran Rudbo) 
Tack, tack Jesus (Andrae Crouch)
Delilah (Traditionell Zulu Sydafrika) 
Agnus Dei (Björn Gusmark) 
Vi vill ge dig ära (Eva-Lena Hellmark)
I din öppna famn (Craig Musseau övers Bengt Johansson)Asimbonanga (Traditionell Zulu Sydafrika) 
Whenever God (Van Morrisson)
Psalm 89, Se jag vill bära ditt budskap, Herre (Hilaire Nkounkou/ övers Olle Berglund)

Musik som spelats i avsnittet

  • 11.57
    Församling, Triple & Touch (Ken Wennerholm, Göran Rudbo), Star Choir Från Sydafrika Och Deras Ledare Thandiwe Mazibuko, Öjersjökyrkans Kör, Magnus Spångberg Piano, Lars Ekberg Församlingsmusiker P - Psalm 89, Se Jag Vill Bära Ditt Budskap, Herre
    Kompositör: Hilaire Nkounkou
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".