Sen forskarkarriär, spoilervarning och latindansens hälsoeffekter

41 min

Louise har läst om en fransk kvinna som disputerat vid 91 års ålder och undrar över möjligheten att återuppta arbetet med sin egen pausade avhandling i idéhistoria.

Enligt The Guardian har 91-åriga Coulette Bourlier nyligen försvarat sin avhandling med framgång. Den tog 30 år att skriva vilket hon förklarar med att hon varit tvungen att ta pauser. Det här har fått Louise att undra: är det dags för henne att fortsätta arbetet med sin ej färdigställda avhandling i idéhistoria när hon blir pensionär? Hur ser möjligheterna ut i Sverige för äldre doktorander? Är det samhällsekonomiskt försvarbart att låta dem få chansen? Vi ringer upp Thomas Kaiserfeld, professor och ansvarig för forskarutbildningen i idé- och lärdomshistoria vid Lunds universitet för att få svar.

Vi ska också fördjupa oss i latindansens hälsoeffekter. Vad beror det på att många människor får bättre hälsa av att dansa? Vi kallar in Nordegren & Epstein-lyssnaren Doris Brinck, kulturhälsoforskaren Eva Boijner Horwitz och Osiel Ibanez som arrangerar stora latinevenmang och tidigare nordisk mästare i salsa.

Naturligtvis kommenterar vi också lyssnarstormen som uppstod efter att vi pratade om hur det gått i "Gift vid första ögonkastet", trots att det sista avsnittet bara hade sänts på webben och inte i tablå-TV. Gjorde vi rätt eller fel?

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".