Ett avsnitt från Karlavagnen
82 min
Den stora barnaskaran
Tor 17 mar 2016 kl 21:40
I kvällens Karlavagnen vill vi prata med dig som har många barn. Hur kom det sig att ni blev så många? Och vad är tricket för att få ihop vardagen?

Består din familj av fyra, åtta eller kanske tolv barn? För den som inte är van kan det verka som ett mysterium hur vissa klarar att hålla ordning på allt när barnen i familjen inte kan räknas på en hand. Men för vissa verkar det gå alldeles smärtfritt att vara många.

Hur gör ni då för att undvika kaoset? Behövs det noggrant planerade scheman för varje familjemedlem, eller löser sig saker ändå? Hur har den stora familjen påverkat ditt förhållande till din partner? 

Självvalt eller av en slump. Familjekonstellationerna finns i nästan oändliga formationer. Hur tänkte du när du valde att skaffa alla barnen? Har du alltid drömt om en stor familj, eller har det bara blivit så? Kom alla dina barn inom en tioårsperiod, eller har du varit småbarnsförälder sedan 1985? Du kanske inte kan tänka dig ett liv utan förskolehämtning, nappar och blöjbyten.

Ring till Leif Hedegärd i kväll och berätta om hur du har det med alla dina barn. Numret är 099-110 90. Det går även bra att maila till karlavagnen@sverigesradio.se eller delta i diskussionen på Faceboook. Såklart finns vi på Twitter och Instagram: @P4Karlavagnen.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".