Ett avsnitt från Söndagarna med Stina Wollter
93 min
Stina och Jims livshunger
Sön 20 mar 2016 kl 22:05
”Alla galna tunnor jag suttit i! Med skit som fastnat här och där. Numera har jag en reningsceremoni efteråt - för att inte hamna i samma tunna igen. För om jag får välja tar jag hellre en ny.” Stina

Söndagens gäst Jim ser livet som ett konstprojekt, vilket innebär att han medvetet har låtit sig följa sina impulser, för att på så sätt kunna måla livets tavla med starkare färger. För även om något går fel så är det en färg, en känsla, en lärdom att minnas. 

Som vuxen har hans hunger på livet lett till att han tappade greppet om tillvaron, men nu är han på en plats där det råder någon slags ordning.

På twitter kallar sig Jim för @skogsdekadens och för honom betyder både natur och historia oerhört mycket. I naturen finner han sitt lugn, i historien speglas framtiden. Vid sidan av sina universitetsstudier är han också hobbybotanist. Och så har han ett stort behov av att skriva.

Hör Stina och Jims samtal på söndag kl 22.05-23.00 om att hamna fel men ändå rätt, om synen på tid och ålder – och om vart längtan efter att känna något kan ta en människa.

Du som lyssnar, vilken betydelse har naturen i ditt liv?
Hur blev det så? Har du t ex valt bostad utifrån hur landskapet runtikring är?

Hur ser ditt behov av att sätta saker på pränt ut?
Är det viktigt att andra läser dig, eller blir du tillfreds av att bara skriva?

Hur ser dina villovägar ut? Och hur är det att ha hittat ut och till en plats där du kan blomma?

Ring 018 – 17 40 20 under sändning söndag kl 22-00 för att komma till slussen. Skicka ett mail när det passar dig tillsondagsstina@sverigesradio.se och skriv ditt telefonnummer om du vill bli uppringd.

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".