Språkprogram och nyheter för barn och unga

Här finns inget ljud

Språkprogram och nyheter för barn och unga

13:00-13:15 The Cambria
The trick box
Matilda har en speldosa med en ballerina i. Hon tittar in i hytten hos herr Johnson. Radiodrama på engelska om den förrymda slaven och människorättskämpen Frederick Douglass och hans resa från USA till Irland år 1845. Historien, som bygger på verkliga händelser, berättas i vår tid av Colette och Vincent som försöker få kontakt med Leanna, en asylsökande flicka som utvisats. Musik: Trevor Knight. Manus och regi: Donal O'Kelly. UR.


13:15-13:25
The Legends of King Arthur
The Final Battle and Avalon
Efter den sista striden tar sig kung Arthur till ön Avalon, och dör sedan där. I nödens timme återuppstår han och räddar återigen konungadömet från förfall. Del 6 av 6. UR.


13:25-13:30 Newsreel Easy
Nyheter om bland annat sport, film, kändisar och musik från den engelskspråkiga världen. På lätt engelska, anpassad för mellanstadiet. UR.


13:30-13:35 Newsreel
Senaste nytt från den engelskspråkiga världen presenteras på lätt engelska. UR.


13:35-13:40 ¿Qué pasa? Fácil
Nyheter från den spanskspråkiga världen på lätt spanska. UR.


13:40-13:45 ¿Qué pasa?
Nyheter från den spanskspråkiga världen på medelsvår spanska. UR.


13:45-13:55 Una canción, un artista
La bien querida
Vår reporter, Alexandra Rubio, träffar den etablerade indie-artisten La bien querida. Hennes karriär började med att hon försörjde sig som konstnär och testade att skriva några låtar för sig själv. UR.


13:55-14:00 Zing!
Di sapozhkelech
"Mina små stövlar" är en judisk folksång som sjungs över hela världen och handlar om att vara beredd att göra allt för sin älskade. Sång: Anne Kalmering Josephson, musik: Stahlhammer Klezmer. Del 2 av 8. UR

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".