P1 Kultur onsdag 23 mars

59 min

Jenny Teleman har läst några av vårens serieböcker. Vi möter finske författaren Kai Korkea-aho. Framtiden för uppstoppade djur och rapport från konstmånaden i Hongkong.

Den finske författaren Kai Korkea-aho är aktuell med Onda boken, en skräckblandat rolig roman som utspelar sig på litteraturvetenskapen på Åbo Akademi. Vi har träffat honom och pratat om poddar, humor och författandet.

Lisa Bergström är i Hong Kong och besöker konstmånaden där. Vi får en direktrapport.

Genren serier har vuxit under flera år. Jenny Teleman har läst tre av vårens mest intressanta serieböcker: Hjärnan darrar av Karin Wiksten, Mitt år av längtan av Dasha Tolstikova och Framtidens arab 2 av Riad Sattouf.

Vad ska hända med de uppstoppade djuren på våra museer? Mattias Berg har besökt lokalerna på Naturhistoriska museet i Stockholm där en stor samling monterade skinn, i dagligt tal uppstoppade djur, lever sina döda liv.

Dagens Obs-essä: Cecilia Jonsson, lektor i socialt arbete vid Linnéuniversitetet i Växjö, har läst boken "På damsidan. Feminitet, motstånd och makt i svensk idrott 1920-1990" av Helena Tolvhed och funderar över genusfrågan i idrotten.

Programledare: Måns Hirschfeldt
Producent: Minna GrönforsDu hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".