Ett avsnitt från Svensktoppen
6:33 min
Niklas Strömstedt, SMILO och Lisa Ajax är veckans utmanare
Sön 27 mar 2016 kl 11:03
Bland veckans utmanare märker vi två melodifestivallåtar, ”Weight of the world” med SMILO och ”My heart wants me dead” med Lisa Ajax.

Dessutom är Niklas Strömstedt aktuell som utmanare med senaste singeln ”Varför är du i Göteborg?".

Wiktoria in, Ace ut och Frans kvar i topp

Årets melodifestivallåtar har ännu inte dominerat Svensktoppen lika starkt som tidigare år. Frans behåller dock förstaplatsen för tredje veckan i rad med ”If I were sorry”, men när Wiktoria går in med ”Save Me” faller Ace Wilder ur med ”Don´t worry”.

Veckans stora överraskning står istället Darin för när hans ”Ta mig tillbaka” klättrar tillbaka in i topp 4 från förra veckans sistaplacering. Om låten håller sig kvar på listan i två veckor till har Darin chans att bli den första ettåringen i det nya Svensktoppsystemet. 

Han får då lämna listan men "Ta mig tillbaka" går in i en speciell och ny ”Hall of Fame” för låtar som fyller ett år på listan.

För förra veckans utmanare Panetoz och Boris René blir det ingen listplacering för ”Håll om mig hårt” respektive ”Put your love on me”.

Det här är veckans utmanare på Svensktoppen

Niklas Strömstedt – Niklas har ju redan låtar på listan eftersom Miriam Bryant och Lisa Nilsson är aktuella med ”Så mycket bättre”-versioner av hans ”Sista Morgonen” respektive ”Vart du än går”. Nu får Niklas utmana själv med sin egenkomponerade nya singel ”Varför är du i Göteborg?”.

 

SMILO – Stockholmstrion SMILO vann sin plats i Melidofestivalen genom tävlingen ”Svensktoppen Nästa”. De var ytterst nära att gå vidare till Andra Chansen, men slutade  som femma i den tredje deltävlingen med låten ”Weight of the world”.

 

Lisa Ajax – Lisa slog igenom som den yngste vinnaren av Idol, blott 16 år gammal 2014. I år har vi sett henne tävla i melodifestivalen med ”My heart wants med dead” som slutade på en sjundeplats i finalen.


/Carolina Norén


Svensktoppsjuryn består av 500 personer som valts ut av CMA Research. Juryns sammansättning motsvarar Sveriges befolkning 16-79 år. Resultatet presenteras av på söndagar 11.03-12.00 i Sveriges Radio P4.

Programmet går att lyssna på i efterhand i 30 dagar på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Svensktoppen med Carolina Norén finns på Facebook.

Här hittar du sidan!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".