Ett avsnitt från Söndagarna med Stina Wollter
88 min
Stina och Elin om att vara (o)vuxen
Sön 27 mar 2016 kl 22:05
"Då jag var 16 år jobbade jag som tidningsbud och i grovdisken i SKF:s personalmatsal i Göteborg. Det var på många sätt en tung tid men jag hade ett mål: Konstskolan. Det räckte som halmstrå." Stina

Söndagens gäst Elin har funderat en hel del på vad det innebär att vara vuxen och huruvida hon är det själv. Ibland känner hon sig mycket äldre än sina snart 16 år - som att hon tänker som en vuxen fast hon är tonåring - ibland känner hon sig som den där siffran åldersmässigt och ibland som ett barn.

Elin har trots sina unga år erfarenhet av att vara utanför och av att ses som annorlunda, men hon ser det som en styrka att hon har tagit sig igenom sina svårigheter själv och inte har några hämndkänslor alls.
Hon drömmer om mycket, Elin, som att bli stadsminister och att skriva åtminstone en bok.

Hör Stina och Elins samtal kl 22.05-23.00 om medvind och motstånd, om att vara i ofas med sin omgivning, om hennes förväntningar på vuxenvärlden och om varför hon önskar att vuxna vore bättre på att lyssna.

Du som lyssnar, vad skulle du önska att andra förstod?

Vill du ringa in och hålla ett brandtal? Hur lyder just ditt?

Vad känner du dig som åldersmässigt? Som nyfödd eller som Yoda?

Du som är förbi tonåren, vad skulle du säga till dig själv då, om du hade kunnat göra en tidsresa? På vad sätt tror du att det skulle ha hjälpt dig?
Hur ser du på att åldras, oavsett var i livet du är just nu?

Och hur tar du dig igenom livets svårigheter?

Ring 018 - 17 40 20 under sändning på söndag kl 22-00 för att komma till slussen, eller skriv när du önskar ett mail till sondagsstina@sverigesradio.se
Skicka gärna med ditt telefonnummer om du vill bli uppringd!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".