Ett avsnitt från P2 Live
Påskmusikdagen: Konsert från Polen med barockorkestern Kore och svenska solister
Sön 20 mar 2016 kl 19:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Den här konserten är den tredje ur P2 Lives sju timmar långa direktsändning från Europeiska Påskmusikdagen. Resan tar oss till England, Tjeckien, Irland, Danmark, Spanien, Sverige och Polen.

Sopranen Maria Keohane och alten Maria Sanner är två av våra svenska stoltheter när det kommer till barocksång. De hörs världen över, både på operascenerna men ofta också i oratorier och konserter som denna i Poznán, Polen. Barockorkestern Kore är en ny ensemble. De grundades av cembalisten Joanna Boślak-Górniok och deras första konsert någonsin ägde rum sommaren 2015.

Varje fredag före Palmsöndagen anordnade sällskapet Riddarna av Jungfruns Sorger i Neapel processioner med musik. Alessandro Scarlattis Stabat Mater blev så populär att den spelades i hela tio år vid dessa processioner innan den ersattes av den idag mycket mer välkända varianten av Stabat Mater komponerad av Pergolesi. Som intro till det verket hör vi ett instrumentalt verk av han som vissa hävdar skapade 1700-talets mognade och ädla italienska kammarmusik, Evaristo Felice dall'Abaco.

Solister: Maria Keohane, sopran, och Maria Sanner, alt. Barockorkestern Kore. Joanna Boślak-Górniok, dirigent.

1. Evaristo Felice dall'Abaco: Kyrkokonsert d-moll op 2:1.
2. Alessandro Scarlatti: Stabat mater.

Konsert 15/11 2015, Stora salen, Kulturcentret Zamek, Poznán.
Från polska radion.

Programledare: Sofie Almroth och Edward Klingspor.

Musik som spelats i avsnittet

  • 19.10
    Kore Baroque Orchestra (Orkester), Maria Keohane (Sopran), Maria Sanner (Alt) - Stabat Mater
    Kompositör: Alessandro Scarlatti
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".