Ett avsnitt från Utbildningsprogram från UR
Språkprogram och nyheter för barn och unga
Lör 19 mar 2016 kl 13:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Språkprogram och nyheter för barn och unga

13:00-13:15 The Cambria
Travelling first class
Året är 1845. Ombord på skeppet The Cambria finns Frederick Douglass, förrymd slav och människorättskämpe. Han reser under falskt namn. Matilda hälsar på i hans hytt och får syn på en bok som handlar om slaveri. Matildas pappa som är slavägare kommer in i hytten. Radiodrama på engelska om den förrymda slaven och människorättskämpen Frederick Douglass och hans resa från USA till Irland år 1845. Historien, som bygger på verkliga händelser, berättas i vår tid av Colette och Vincent som försöker få kontakt med Leanna, en asylsökande flicka som utvisats. Musik av Trevor Knight. Manus och regi: Donal O'Kelly. UR.


13:15-13:20 Nouvelles en français facile
Nyheter direkt från Paris. På lätt franska. UR.


13:20-13:25 Nouvelles en français
Nyheter direkt från Paris. På medelsvår franska. UR.


13:25-13:30 Nachrichten auf Deutsch leicht
Nyheter från Tyskland på mycket lätt tyska. UR.


13:30-13:35 Nachrichten auf Deutsch
Nyheter från Tyskland, Österrike och Schweiz. På medelsvår tyska. UR.


13:35-13:45 Anaconda Literatur
Finn-Ole Heinrich
Boken Räuberhände skildrar kontakten mellan två unga killar som kommer från väldigt olika hemförhållanden. Dess prisbelönte författare Finn-Ole Heinrich pratar om vad verklig vänskap är. UR.


13:45-13:57 Småsagor – lulesamiska
Adjö, herr Muffin
En gång var han ett ungt och starkt marsvin. Då kunde han bära och kånka på gurkor. Nu när herr Muffin är gammal och trött sitter han i sin papplåda och tänker tillbaka på sitt händelserika liv. Ann Christine Skoglund läser Ulf Nilssons berättelse. UR

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".