Tips och tricks inför hotellbesöket - Uppföljning med flygplatshotellet

32 min

För tre år sedan insåg ett flygplatshotell att raketförbudet runt flygplatsen lockade skotträdda hundar, VBV gör en uppföljning. Hör även Maria Wedin berätta om den ryska stövaren: Russkaja gontjaja!

Vad bör man tänka på när man tar in på hotell med hund? Hur lämnar man hunden ensam i hotellrummet? Vad händer med hunden när hundägaren sätter sig på en hög barstol?

Att ta in med skotträdda hundar på flygplatshotell har blivit en succé runt om i landet eftersom att det råder förbud mot fyrverkeripjäser runt flygplatser i Sverige. Det var Clarion Hotel Arlanda Airport som var först med konceptet för tre år sedan och trenden har spridit sig till flera andra flygplatshotell.

Programledarna Maria Hedqvist, Gurgin och poddens hundpsykolog Eva Bodfäldt besöker Clarion Hotel Arlanda Airport och samtalar med hotelldirektören Jessica Norgren för att följa upp ledningens arbete sedan de tog fasta på flygplatsens raketförbud och lanserade konceptet fyrverkerifritt nyår. 
Hur har det egentligen gått?

- Alla ytor på stora hotell är gjorda för offentligt bruk, de ska tåla mycket och även hård rengöring, säger hotelldirektören Jessica Norgren som menar att hundar tycker om servicemänniskor, eftersom att dom i grunden är positiva.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".