Afghanistans enda gris, bröstsim och hästen Ramirez

41 min

Hör om grisen som blev populär attraktion på Kabuls zoo, om överanvändningen av kickar inom bröstsimmet och om hästen Ramirez som gör ett bättre jobb än fyrhjulingen.

Det är mycket grisar i boktitlarna just nu. I dag får Thomas Nordegren besök av Ivar Andersen, författare till boken Afghanistans enda gris och andra vykort från imperiernas kyrkogård. Boken skildrar bland annat biståndsarbetares supande och knarkande, Sveriges deltagande i den USA-ledda NATO-missionen och talibanernas återkomst.

Louise Epstein har besökt den stora internationella streetdance-tävlingen Streetstar och sett sig om på dansgolvet. Blev det någon närkontakt med waackingdansarna? Fyllig rapport utlovas.

I Dagens Nyheters sportbilaga finns i dag en artikel om utbrett fuskande inom bröstsimmet. Trots att det bara är tillåtet att kicka en gång under ett lopp så kickas det hejvilt om man får tro regerande olympiske mästaren Cameron van der Burgh. Hur ska vi se på detta? frågar vi Josefin Lillhage, flerfaldig VM-medaljör i frisim och Eurosports expertkommentator. 

Och så är vi nyfikna på hästen Ramirez som drar kabel åt ett elföretag i Älvdalen. Vi ringer upp ägaren, elektrikern Klas Eriksson, för att få reda på varför Ramirez funkar bättre än en fyrhjuling för detta uppdrag.

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Ülkü Holago

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista