Vad är det som är så roligt med humor?

79 min
Den här veckan pratar vi om humor – Vad skrattar vi åt? Får man skämta om allt? Och kan vem som helst bli komiker? Det undrar Hasse Brontén och bisittaren Maja Åström.

1 april – lurendrejdatumet framför andra, det är det denna fredag. Vad passar då bättre än att prata humor i programmet?

Marika Carlsson är bortrest så Hasse Brontén kliver in som programledare och vid sin sida har han producenten Maja Åström. Hur har vi sett på humor genom tiderna, hur kan man använda humor i kris och kan verkligen ett skratt förlänga livet? Det tar vi reda på. Vi får besök av Gunwer Bergkvist som var med i den legendariska sketchen Skattkammarön från 1967.

Vi snackar stand-up med komikern Özz Nujen. Han får bland annat frågan om och hur man använder humorn i kris? Det blir det snack om buskis med Annika Andersson och robothumor med youtube-stjärnan Simone Giertz.

Men vi vill ha lite historia också. Tillsammans med etnologen Jonas Engman reder vi också ut vad som kännetecknar den svenska humorn. Dessutom – varför heter det att ”ett gott skratt förlänger livet” och stämmer det verkligen? Susanne Iwarsson, professor i gerontologi, ger oss svaret.


Missade du att höra av dig till oss?

Vi finns på Facebook, Twitter och Instagram men det går också bra att MEJLA!