Din dumma Sill

69 min
Jag kan lura dig vart jag vill. Eller bli lurad. I kväll ska vi höra om dina mest lyckade aprilskämt och de där tillfällena när du själv blev totalt bortgjord.

I kvällens Karlavagn så rundar vi av dagens första april och botaniserar bland historiens bästa luringar. Hur har din dag varit, har du blivit lurad eller har du kanske lyckats lura Någon rejält? Det vill vi så klart höra om i kväll.

Seden att narras april i sverige går tillbaka till mitten av 1600-talet och idén med det ideala aprilskämtet är ju att roa utan att skämten får allvarliga konsekvenser. Ett klassiskt skämt från tv:s svartvita barndom år 1962 är när Kjell Stensson lurade svenska folket att titta på sändningarna genom en nylonstrumpa för att få färg-tv.

Men man kan ju också fundera på var gränsen mellan lur och lögn och vad det är som får oss att ljuga emellanåt.

Peter Wahlbeck är med dig i Sveriges största samtalsrum och vi hoppas såklart att få höra om dagens bästa eller kanske historiens bästa aprilskämt. Dela med dig på 099-110 90, slussen öppnar 21:00, eller mejla oss direkt till Karlavagnen@Sverigesradio.se. Självklart kan du också höra av dig på Facebook, Twitter och Instagram: @P4Karlavagnen

I kväll drar Karlavagnen igång direkt efter tionyheterna.