Förtroendebarometer, publisher-tillskott och en skånsk bedragerska

41 min

I dag släpper MedieAkademin sin årliga Förtroendebarometer - Aftonbladets nya publisher Sofia Olsson Olsén reagerar. Och så blir det musikal om en kvinnlig bedragerska.

I dag gästar Aftonbladets nya chefredaktör Sofia Olsson Olsén Nordegren & Epstein. Tidningens tryckta upplaga sjunker och enligt MedieAkademins Förtroendebarometer är förtroendet för tidningen lågt. Trots det dominerar Aftonbladet nyhetsförmedlingen på nätet i Sverige.

Hur kommer den före detta punkaren, tillika Aftonbladets nya publisher, att förändra tidningen? Det frågar sig Thomas Nordegren som är programledare för dagen.

Dessutom får Nordegren & Epstein i P1 också besök av ensemblen bakom Carmencita Rockefeller - Prinsessa av Japan. Musikalen som handlar om hårfrisörskan som lurade skjortan av skånska överklassen genom att hävda att hon var diplomat, cancerforskare, medlem av den kända amerikanska finansfamiljen och barnbarn till den japanske kejsaren.

Thomas har bjudit in musikalartisten och huvudrollsinnehavaren Anna-Maria Hallgarn och regissören Rikard Bergqvist till programmet.


Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Estrid Bengtsdotter

Epost: nordegrenepstein@sverigesradio.se

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.38
    Anna-Maria Hallgarn(sång) Musicalmusik Ur Föreställningen Carmencita Rockerfeller På Scalateatern, Stockholm - Prinsessa Av Japan
    Kompositör: Martin Östergren, Sara Jangfeldt Och Mathias Venge
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista