Tre Berlinbolag

Här finns inget ljud

Berlin är en magnet som suger åt sig många kreativa människor. Vi möter tre personer som alla driver egna, innovativa skivbolag: Monique Recknagel, Erik Skodvin och Bill Kouligas.

Den tyska huvudstaden lockar ständigt till sig nya intressanta kreatörer. I veckans Elektroniskt i P2 träffar vi tre av dem. De har alla flyttat till Berlin - och driver alla varsitt skivbolag, som ger ut högintressant och innovativ musik.

Över några koppar te möter vi Monique och Erik hemma i deras lägenhet där vinylerna och cd-skivorna trängs med varandra.

Monique Recknagel växte upp på tyska landsbygden men lockades snart till storstaden. Med sitt skivbolag Sonic Pieces kombinerar hon ett stort intresse för hantverk med en fingertoppskänsla för pianomusik och stillsam elektronisk musik.

Hennes sambo heter Erik Skodvin (även känd under artistnamnet Svarte Greiner och som ena halvan av duon Deaf Center), kommer från Norge och gör egen musik. Sedan många år bor han i Berlin där han också driver  skivbolaget Miasmah som firar tioårsjubileum i år.

På en uteservering tar vi en öl med Bill Kouligas – som är musiker - men framförallt är han känd som mannen som driver PAN, ett av de mer uppmärksammade bolagen för experimentell musik under senare år.

Musik som spelats i avsnittet

 • 21.27
  Heatsick, Hanne Lippard - Re-Engineering
  Album: Re-Engineering
  Kompositör: Heatsick
  Bolag: PAN
 • 21.57
  Andreas Tilliander - Elektroniskt I P2 Outro
  Kompositör: Andreas Tilliander
  Bolag: WHITE LABEL
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista