Trump, Panama, säkerhetsrådet och "corporate based mindfulness training"

41 min
Några av Thomas Nordegren käraste samtalsämnen avhandlas i dag. Allt om säkerhetsrådets två lediga platser och det senaste om Donald Trump.

Kvinnor som gör abort ska straffas! Att använda kärnvapen i Europa kan inte uteslutas! Donald Trump har haft sin hittills värsta kampanjvecka och har tvingats be om ursäkt för flera uttalanden. Vänder valvinden för fastighetsmiljardären och TV-underhållaren i dag när Wisconsin håller primärval? Och varför går de så bra för Bernie Sanders och dåligt för Hillary Clinton på den demokratiska sidan?

Vi som arbetar på Sveriges Radio ska nu i likhet med många andra anställda skolas i "corporate based mindfulness training".  Mirakelmetod för att stressa av på jobbet eller humbug? Vi testar en övning i direktsändning.

Och hur uttalas egentligen Panama? Inom public service förekommer just nu två olika uttal. Språkvårdaren Lotta Ederth berättar!

Och så har vi bjudit in Ekots utrikeskommentator Agneta Ramberg för att få ta del av allt hon vet om FN:s säkerhetsråd och de två platserna som Sverige, Holland och Italien kämpar om.

 Hör av dig till oss!