Volontärskap - de frivilligas krafter

68 min
Förra året utsågs "Volontären" till Årets Person. Alla människor som ställde upp med tid och pengar för att hjälpa krigets offer. Hur tänker du kring att engagera dig i välgörenhet?

Jobbar du som volontär någonstans eller kan du tänka dig att arbeta gratis? Inom SOS Barnbyar världen över arbetar över 30 000 personer. Skulle du vilja åka utomlands och volontärarbeta? Eller har du gjort det flera gånger?

Gör du något för att hjälpa de flyktingar som kommer hit? Vad kan man göra? Eller är det kanske samhällets ansvar att ta hand om dem som kommit hit.

Det kom över 160 000 asylsökande till Sverige under förra året. Många organisationer och kommuner söker efter frivilliga krafter som vill hjälpa till på olika sätt t.ex. träna svenska med nyanlända personer. Är det kanske något för dig? 

Ring till Karlavagnen och berätta för Fredrik Virtanen och Marjaana Kytö vad du gjort eller om du inte gjort något alls. Vi startar klockan 22.12. Telefonnumret är 099-11-90 och slussen öppnas redan kl. 21.00. Ring eller mejla Karlavagnen@Sverigesradio.se. Vi finns så klar också på Facebook, Twitter och Instagram: @P4Karlavagnen.