Att gå under en stege

60 min

I kväll i Karlavagnen ska vi prata om det där vi medvetet eller omedvetet undviker. Vi vill helt enkelt prata om skrock. Och vad vi har för ritualer för att undvika missöden i vardagen.

Tillhör du dem som inte klarar av att se ett par nycklar på ett bord? Eller undviker du konsekvent att gå på brunnslock när du flanerar i stan? De flesta av oss har ritualer som bara måste göras, för annars! 

Ett exempel är att skådespelare inte får säga tack när man säger lycka till. Har det verkligen hänt att en föreställning gått åt skogen på grund av att en skådis sagt tack efter ett lycka till? Eller är det bara onödiga griller vi sätter i huvudet?

Det kan handla om hur strumporna skall sitta innan en viktig fotbollsmatch eller att du måste placera pennorna på ett visst sätt på skrivbordet för att helt enkelt inte missa tåget på väg hem. I kväll vill vi höra vad du undviker eller vilka ritualer du har för att undvika det som inte skall hända.

Peter Wahlbeck är med dig i Sveriges största samtalsrum och ikväll drar vi igång direkt efter tionyheterna.

Dela med dig via 099-110 90. Slussen öppnar 21:00, du kan också mejla oss redan nu till Karlavagnen@Sverigesradio.se, eller höra av dig på sociala medier, Facebook, Twitter, Instagram: @P4Karlavagnen. Glöm inte att bifoga ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program, för det vill du väl?

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista