Stina och Ulf med nyfikenhet som drivkraft

86 min

”Min nyfikenhet är kanske det jag är gladast över med mig själv. Jag är den som glatt går vilse i gränder, gärna bläddrar i andras album och som får den allra buttraste att berätta om sitt liv.” Stina

Nyfikenhet är Ulf Sandströms ständiga följeslagare och drivkraft. Som barn flyttade han runt mycket och efter några flyttar började han se mönster i vem som var vem i varje ny klass. Han ser sig själv som en kameleont och menar att man för att ta in ett nytt språk, ändrar lite på vem man är.

Man kan sätta många titlar på söndagens gäst Ulf; hypnotisör, musiker och föreläsare bland annat. Själv tycker han att titlar är begränsande, för de stänger ute så mycket annat. Börjar du kalla en tegelsten för en tegelsten blir det plötsligt svårt att se den som något annat. Han ser det som att han har upplevt mycket i livet och försöker att få ihop delarna.

Redan som 15-åring började han turnera som musiker men han har aldrig varit främmande för att lära sig nya metoder och tekniker. Vad gäller hypnos skulle han vilja avmystifiera detta, det är helt enkelt ett tillstånd alla har tillgång till och i vilket man rätt använt kan hjälpa människor som har en fobi, att bli friskare eller att må bättre bland annat.

Hör Stinas möte med Ulf på söndag kl 22.05-23.00 och hör gärna av dig under sändning och berätta om vart din nyfikenhet har tagit dig? Hur tar du hand om den?

Har du liksom Ulf flera strängar på din lyra? Hur får du ihop dem i ditt liv?

Vad är ditt förhållande till hypnos? Har det hjälpt dig och i sånt fall hur?
Eller vill du helst lämna ditt undermedvetna i fred? Vad tror du gömmer sig där?

Vad skulle du vilja avmystifiera om du fick chansen?

Ring 018 – 17 40 20 under sändning på söndag kl 22-00 för att komma till slussen och kanske prata med Stina efter 23 per telefon. Skicka ett mail när det passar dig till sondagsstina@sverigesradio.se och glöm inte ditt telefonnummer om du vill bli uppringd.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista