Overkligt verkligt med Anna Odell

51 min
P3 Kultur 20100630. Nördorama med Johanna Koljonen.

P3 Kultur borrar sig djupare ner i begreppet "verklighetens folk" och möter den svårartade performancevrålaren Anna Odell, en gång särskilt utpekad av kristdemokraternas Göran Hägglund som exakt den typen av konst som vanligt folk inte vill ha. Det kanske stämmer – hon fick ju faktiskt betala femtio dagsböter för sitt verk Okänd, kvinna 2009-349701 – men hur känns i så fall det?

Vi bläddrar i John Careys The Intellectuals and the Masses och funderar på om ett det alls är möjligt att skapa konst utan ett visst utanförskap. Serieskolan känner på en SÄPO-dykare utrustad med giftpilar som en möjlig svensk superhjältefigur. Boxcirkeln tittar på
avsnitt tre och fyra av The Wire där vi äntligen har fått se Omar Little, men talar så länge om Kima Greggs att vi måste spara honom till nästa veckas samtal! Dessutom spelar vi en första omgång av vårt nya sällskapsspel ”Är det baleariskt?”

Sommartwittrar gör ekonomiprofessorn och Nextopia-gurun Micael Dahlén, som i sitt kompakta meddelande identifierar ett idrottsevenemang som pågår just nu och är större än fotbolls-VM!