Tretusen skrikande Twilightfans kan inte ha fel

60 min
Fantasymidsommarveckan i P3 Kultur går vidare. Vi möter Stellan Skarsgård, tretusen skrikande Twilightfans och så tar sig Hjärntrusten an uppdraget att styra upp midsommartraditionerna som alldeles för länge tillåtits florera utan plan eller mening. Dessutom fortsätter humorexperimentet muminroasten när Annika Lantz och Johan Sköldtar rasistiskt häckel riktat mot finlandsvenskan till nya nivåer.

I veckan gjorde Twilightstjärnorna Kristen Stewart och Taylor Lautner statsbesök i Stockholm. P3 Kulturs Teresa Axner packade ner bandare och mikrofon för att besöka ett fan-event i en ishall där filmstjärnorna agerar biroller och trumhinnor lever farligast i närheten av tv-kameror. Teresa och Johanna Koljonen passar även på att mitt i vampyryran bjuda på ett slags crash course i vampyrrelaterad partykonversation – 200 år av blodsugarfiktion komprimerat till cirka 8 minuter!

P3 Kulturs (och Kinos) Roger Wilson tar en pratstund med Stellan Skarsgård om den kommande superhjältefilmen om Thor – ett filmprojekt med så hög sekretessnivå att Stellan fick lösa ut manuset med lösenord.

Muminhalstrandet av Johanna Koljonen fortsätter med de specialinbjudna humoristerna Johan Sköld och Annika Lantz, som går loss med sina hårdaste muminskämt med finlandsvenskar i allmänhet och Johanna i synnerhet på den mottagande änden.

Och så samlas Hjärntrusten – P3 Kulturs egen think-tank bestående av Teresa Axner, Sara Lundin och Tommie Jönsson – än en gång för att modernisera gamla mossiga grejer med hjälp av kulturellt nytänkande. Den här gången är uppdraget att anpassa de gamla smyghedniska midsommarritualerna till nutid.