Mitt vilda möte

90 min

De flesta har inte växt upp mitt bland vilda djur, men många är vi som har stött på dem. I kväll handlar Karlavagnen om våra möten med vilda djur.

I går var det premiär för Djungelboken som animerad långfilm. Mowgli är pojken som bor i djungeln, är bästa kompis med björnen Baloo och som inte vill tillbaka till människobyn.

Att bo i en djungel fylld av tigrar, ormar och björnar låter för de flesta som en läskig omöjlighet, men samtidigt fascineras vi av naturfilmarnas närgångenhet. Allt ifrån Deadly 60 på SVT till Werner Herzogs dokumentärfilm Grizzlyman, har fängslat tittarna i dessa möten med det vilda.

Med allt bättre kamerautrustning i telefonerna har det blivit vanligare att människor världen över lyckas fånga sina möten med djuren. På internet går det att hitta nästan oändliga mängder egenfilmat djurmaterial. Flödena forsar över av djur i sina mer eller mindre naturliga habitat.

I kväll vill vi höra om dina mest spännande möten med vilda djur, även om du inte lyckades filma det. Har du som Mowgli flytt från en tiger? Eller blivit bästa kompis med en björn? Blev din fisketur kanske förstörd av ilskna bävrar?

Du som är jägare. Hur har dina möten med djuren varit? Har du blivit så överväldigad av det magiska i stunden att du avstått från att skjuta och bara bevittnat det som hände?

Vad hände när du stötte på det där vildsvinet? Har du fått första parkett till en uppvisning av brunstiga älgtjurar? Eller blev din picknick förstörd av närgångna igelkottar? Oavsett hur ditt möte i det vilda gick till, vill vi höra det. Leif Hedegärd tar emot ditt samtal på 099-110 90. Vi startar klockan 21.40. Det går även bra att mejla eller höra av sig via sociala medier.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista