Stina och Amos om människovärde

93 min

”Jag tror att väldigt många människor inte har förstått hur mycket de skulle kunna betyda för andra. Det handlar inte om att förflytta några berg. Det kan handla om ett leende.” Stina

Som han ser det möter han hela världen varje dag i sitt arbete som busschaufför och det är därför den bästa platsen att vara på. Han är en hyllad busschaufför, Amos Makajula och har t o m en egen fanclub.
 
Sina grundläggande värderingar om alla människors lika värde fick han med modersmjölken. Det är så enkla saker som respekt och ett leende som vi alla behöver, för att världen ska bli en bättre plats att leva på. Och insikten om att vi är beroende av varandra.

- Det är inte jag som är viktigast, vi är här tillsammans, säger småbarnspappan som också är författare, musikutövare och pastor.

Hör söndagens samtal med Stina och Amos kl 22.05-23.00. För honom är det självklart att hjälpa andra och dela med sig så gott han kan och därför har han med sin fru ett projekt att stötta gatubarn i Tanzania i syfte att ge dem hopp om en ljusare framtid.

Du som lyssnar, hur ser du på detta med människors värde? När har din inställning blivit prövad?

I vilken värld är du om dagarna? Vad ger det dig att vara på den platsen?

Vad har du fått med dig för värderingar?

Vad tror du står i vägen för godheten, som t ex Desmond Tutu tror att alla människor bär inom sig?

Ring under sändning på 018 – 17 40 20 för att komma till slussen, som alltså är nåbar redan från kl 22.00 och för att dela med dig per telefon efter kl 23. Skicka ett mail när det passar dig till sondagsstina@sverigesradio.se och glöm inte ditt telefonnummer om du vill bli uppringd!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista