Lindy Larsson, särskilda barnbord och filmen Bland får och män

41 min

Är det dåligt för demokratin att barn sätts vid särskilt bord vid middagsbjudningar? Lindy Larsson kommer och musicerar med sin orkester och så handlar det om nya isländska filmen "Bland får och män".

Under helgen läste Louise Epstein en debattartikel som hävdade att det är helt fel att låta barnen sitta vid ett särskilt barnbord. Odemokratiskt, tyckte den 13-årige centerpartistiske artikelförfattaren Leo Gerdén, och helt fel om vi vill värna ett öppet samhälle.

Ja, hur ser sambandet mellan demokrati och barnbord ut? Det ska vi prata om med Gerdén som kommer till studion och Karim Jebari, doktor i praktisk filosofi och forskare vid Institutet för framtidsstudier.

Och så får vi besök av skådespelaren Lindy Larsson som nyligen inlett en karriär som sångare tillsammans med nystartade Orkestern. Han kommer att spela live och berätta hur han ser på sambandet mellan toreadordräkter, högklackat och musik.

Och så har Louise sett den isländska filmen "Bland får och män" på jakt efter ledtrådar till varför islänningar är pigga på att protestera.


Hör av dig till oss!

nordegrenepstein@sverigesradio.se


Musik som spelats i avsnittet

  • 15.08
    Lindy Larsson Och Orkestern - Improvisation
    Kompositör: Lindy Larsson Och Orkestern
  • 15.25
    Lindy Larsson Och Orkestern - Slakteriet
    Kompositör: Sara Edin
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista