Ramon Fonsecas författarskap, apokalypsen och Joakim Medin

41 min

I dag ska Thomas Nordegren äntligen få veta allt om Panama-juristen Ramon Fonsecas författarskap. Och så möter vi Joakim Medin som satt fängslad i Syrien och som skrivit en bok om kurdernas motstånd.

En av få grupper som framgångsrikt bekämpar terroristorganisationen IS är de unga kvinnorna och männen som är soldater i de kurdkontrollerade områdena i norra Syrien. Staden Kobane har blivit symbolen för motståndet mot jihadisterna. Journalisten Joakim Medin som förra året satt fängslad i Syrien har nu kommit med en bok om den kurdiska revolutionen och kampen mot IS. Han kommer till studion i dag.

Och så upphör Thomas Nordegren inte att fascineras av Ramon Fonseca, författaren som grundade advokatbyrån Mossac och Fonseca. Byrån som varit på allas läppar den senaste veckan i samband med världens hittills mest omfattande kända penningtvätt och skattesmitning. Nu vill Thomas veta det som ingen verkar ha brytt sig om: Hur är han som författare? Han har kallat in en expert på latinamerikansk litteratur, René Vazquez Diaz, för att analysera hans verk.


Hör av dig till oss:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista