P1 Kultur fredag 15 april

59 min

Efter åldersgränsdebatten, fyra unga ser Suzanne Ostens nya film om psyksikt instabilt föräldraskap. Jonas Gardell minns sina 30 år som estradör och författare. Och så handlar det om musikaliskt foto.

Debattvågorna har gått höga de senaste veckorna sedan nyheten om att Statens medieråd satte femtonårsgräns på Suzanne Ostens barnfilm "Flickan, mamman och demonerna" som har premiär idag. Nina Assarnoj har förhandstittat tillsammans med fyra ungdomar. Vad tyckte de?

Och igår kväll satt Roger Wilson i publiken på Cirkus i Stockholm och såg Jonas Gardells nya show "30 år tillsammans" - en sorts bokslut över 30 år som artist med återanvändning av sånt han gjort. Men också ett sätt att betrakta det samhälle gamla skämt och sketcher skrevs för och hur det har utvecklats och förändrats. Sveriges Radios Elin Claeson och Svenska Dagbladets Lars Ring diskuterar vad Jonas Gardell själv haft för betydelse.

Och så har vår kulturkorrespondent Lisa Bergström träffat fotogarafen Seamus Murphy som jobbar tajt med albumaktuella PJ Harvey.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista