Bryant knuffar ner Frans

2:16 min

Med bara drygt två veckor kvar till Eurovision knuffar Miriam Bryant överraskande ned Frans från förstaplatsen. 

”Ett sista glas” är nu tillbaka i topp och ”If I were sorry” får nöja sig med en andraplats.

I toppstriden märker vi också av Saraha som fortsätter klättringen uppför listan och nu avancerar till tredjeplatsen med ”Kizunguzungu”.

Melissa Horn är ny på veckans lista med ”I mörkret långt ifrån varann” som går in på niondeplatsen. Det innebär dock att CajsaStina Åkerström får lämna listan efter bara en vecka med ”När” och Oscar Zia och Otto Knows som utmanade förra veckan blir utan placering med ”Human” respektive ”Dying for you”.

Veckans nya utmanare är Kent med "Egoist", Bo Kaspers Orkester med "Att vara ung" samt Ida Wiklund som får en omtest med "Mellan dröm och verklighet".

Mer om veckans utmanare

Bo Kaspers Orkester – BKO är aktuella med sitt elfte och kritikerrosade album på vilket ”Att vara ung” finns med. BKO som debuterade på listan 2004.

Ida Wiklund – Ida Wiklund får en omtest då ”Mellan dröm och verklighet” börjat spelas mycket i P4 och nu lyfts upp till den s k A-listan.

Kent – De har kallats ”Sveriges största rockband”. Nyligen avslöjade de att de ska sluta och att den kommande turnén blir den sista. Låten ”Egoist” är den första singeln från deras kommande och sista album.

/Carolina Norén


Svensktoppsjuryn består av 500 personer som valts ut av CMA Research. Juryns sammansättning motsvarar Sveriges befolkning 16-79 år. Resultatet presenteras av på söndagar 11.03-12.00 i Sveriges Radio P4.

Programmet går att lyssna på i efterhand i 30 dagar på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Svensktoppen med Carolina Norén finns på Facebook.

Här hittar du sidan!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista