Ett avsnitt från P2 Live
Himmelska harpor och kammarmusik från Kulturfestivalen i Sundsvall
Tor 21 apr 2016 kl 19:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Upplev en starkt jazzinfluerad tjeck i 20-talets Paris, ett uruppförande på tema tolerans, Tre tonsatta dikter och Himmelska harpor med elaka trollkärringar och brinnande spelmän.

Från Kulturfestivalen i Sundsvall i januari i år har vi plockat några av gobitarna. Nordiska Kammarensemblen och Nordiska blåsarkvintetten spelar musik av Bohuslav Martinu och beställningsverket Tolerance av David Saulesco. I  Tre dikter av Stéphane Mallarmé  av Maurice Ravel ansluter sopranen Anna Hanning.

Sen blir det folkmusik från Sverige och Skottland. Olov Johansson och Catriona McKay har i många år turnerat med sitt program Himmelska Harpor med både traditionell och nykomponerad musik kombinerad med hisnande berättelser om elaka trollkärringar och brinnande spelmän.

Till sist hör vi Fredrik Högbergs The Accordion King, som uruppfördes på Kulturfestivalen i Sundsvall förra vintern. Med dragspelssolisten Jörgen Sundeqvist och Nordiska kammarorkestern.

Musik som spelats i avsnittet

 • 19.04
  Mona Sandström-Kontra (Piano), Nordiska Blåsarkvintetten (Blåsarsensemble) - Sextet I Ess Dur H. 174
  Kompositör: Bohuslav Martinù
 • 19.23
  Nordiska Kammarensemblen (Orkester) Nordiska Blåsarkvintetten (Blåsarensemble) - Tolerance
  Kompositör: David Saulesco
 • 19.36
  Anna Hanning (Sopran), Nordiska Kammarensemblen (Orkester) Nordiska Blåsarkvintetten (Blåsarsensemble) - Trois Poèmes De Stéphane Mallarmé
  Kompositör: Maurice Ravel
 • 20.32
  Nordiska Kammarorkestern (Orkester), Jörgen Sundeqvist (Dragspel), Niklas Willén (Dirigent) - The Accordeon King
  Kompositör: Fredrik Högberg
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".