Himmelska harpor och kammarmusik från Kulturfestivalen i Sundsvall

Här finns inget ljud

Upplev en starkt jazzinfluerad tjeck i 20-talets Paris, ett uruppförande på tema tolerans, Tre tonsatta dikter och Himmelska harpor med elaka trollkärringar och brinnande spelmän.

Från Kulturfestivalen i Sundsvall i januari i år har vi plockat några av gobitarna. Nordiska Kammarensemblen och Nordiska blåsarkvintetten spelar musik av Bohuslav Martinu och beställningsverket Tolerance av David Saulesco. I  Tre dikter av Stéphane Mallarmé  av Maurice Ravel ansluter sopranen Anna Hanning.

Sen blir det folkmusik från Sverige och Skottland. Olov Johansson och Catriona McKay har i många år turnerat med sitt program Himmelska Harpor med både traditionell och nykomponerad musik kombinerad med hisnande berättelser om elaka trollkärringar och brinnande spelmän.

Till sist hör vi Fredrik Högbergs The Accordion King, som uruppfördes på Kulturfestivalen i Sundsvall förra vintern. Med dragspelssolisten Jörgen Sundeqvist och Nordiska kammarorkestern.

Musik som spelats i avsnittet

 • 19.04
  Mona Sandström-Kontra (Piano), Nordiska Blåsarkvintetten (Blåsarsensemble) - Sextet I Ess Dur H. 174
  Kompositör: Bohuslav Martinù
 • 19.23
  Nordiska Kammarensemblen (Orkester) Nordiska Blåsarkvintetten (Blåsarensemble) - Tolerance
  Kompositör: David Saulesco
 • 19.36
  Anna Hanning (Sopran), Nordiska Kammarensemblen (Orkester) Nordiska Blåsarkvintetten (Blåsarsensemble) - Trois Poèmes De Stéphane Mallarmé
  Kompositör: Maurice Ravel
 • 20.32
  Nordiska Kammarorkestern (Orkester), Jörgen Sundeqvist (Dragspel), Niklas Willén (Dirigent) - The Accordeon King
  Kompositör: Fredrik Högberg
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista