Stabsläge, terrorförberedelse och tjernobylturism

41 min

Det råder stabsläge på Säpo men vad innebär det? Vi reder ut med en som ingår i staben! Vi lär oss också om det går att förbereda sig för en terrorattack och hur det är att turista i Tjernobyl.

Med anledning av det nya terroristhotet. Kan man som vanlig medborgare förbereda sig mot ett terroristangrepp. Finns det några tidiga varningstecken. Ska man kasta sig på marken, ta skydd bakom vägg, rusa från platsen, filma med mobilen, gå till motangrepp. Eller är alla förberedelser meningslösa, de kanske bara ökar ångesten och risken att bli dödad i trafiken är ändå så mycket större.

Och vad innebär stabsläge? Sitter folk i en bunker med kartor och storbildsskärmar?  Och hur många staber finns det egentligen och vilken stab samordnar staberna?

Och hur orolig ska en Erdogankritiker vara för att resa utomlands?


Vill du höra av dig till oss eller diskutera programmet med andra lyssnare?

På vår Facebooksida Nordegren & Epstein i P1 kan du skriva till oss eller se vad andra har tyckt till om. Vi svarar så gott vi kan på kontorstid.

Här hittar du sidan!

Det går också bra att skriva direkt i kommentarsfältet på de artiklar där vi öppnat för möjligheten till detta eller skriva till oss på vår mejladress:

 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista