Franchisefest och remakehysteri

67 min

Uppföljare och remakes toppar spellistorna. Är det slut på nya spelkoncept? Kommer vi att bli serverade gammal skåpmat från och med nu? Eller... är det helt enkelt så här vi spelare vill ha det?

Tobias Norström, Victor Leijonhufvud och Susanne Möller utgör veckans P3 Spel-panel och de snackar om hur en bra remake är, när det är dags att pensionera en spelserie och varför vi gamers envist klamrar oss fast vid nostalgi. 

P3 Spel har pratat med Robert Conkey på Activision om det kommande spelet Mutants in Manhattan: TMNT som vill frälsa en ny generation med den 30 år gamla franchisen Turtles. Vi möter dessutom kompositören Ludvig Forssell som prisats för sitt arbete med musiken i Metal Gear Solid 5. Hur är det att komma in och jobba med en spelserie med ett redan etablerat sound?

I recensionerna delar vi ut betyg till Star Fox: Zero, samt bjuder på intryck från Cooking Mama Let's Cook Puzzle och Warbits. Kerstin Alex spinner vidare på franchisetemat i veckans krönika, det blir senste nytt från spelvärlden och en rejäl avhyvling i Wall of Shame. 

Du hör P3 Spel med Angelica Norgren, lördag 18.03 i P3.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista