Ett avsnitt från Lördag med Lisa
Längtan till landet!
Lör 30 apr 2016 kl 06:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Ja, så heter ju egentligen ”Vintern ra…” som vi gärna vill höra kören sjunga på Valborgsmässoafton. Min personliga favorit bland helgens sånger är nog ”Under rönn och syren”.

Du får både lite festlig körsång, lite kungafirande och Karlskronarevelj i detta program. Marinens Musikkår i Karlskrona får gå loss på ”Flottans defileringsmarsch” och jag ska berätta om den goda traditionen ”Good tradition” Tanita Tikaram, med blåbärssoppa på 1 maj.  Och det finns ännu mera att fira, vid sidan av hela naturen som är ” I rörelse” som FJK spelar inledningsvis. Vi ska fira ett järnbröllopspar, 70 år som gifta! Det är Dagmar och Börje Larö i Varberg som alltså gifte sig den dag vår kung föddes. Musiken de vill höra är Jailbird Singers ”Där björkarna susa”. Det kräver ju en kärleksfanfar som i ”All you need is love” med The Beatles. Annars ska jag berätta lite om vad som händer i min stad ,”My town” med Katie och Anna McGarrigle, på första maj och uppmärksamma Hoola Bandoola Band med ”Vem kan man lita på?” Det var på Valborgsmässoafton 1976 som de meddelade slutet på sin framgångsrika era. Dagens pojknamnslåt är väl ganska given? ”O min Carl Gustaf” med Kerstin Dellert förstås!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".