Kent går rakt in på tredjeplatsen

2:06 min

Gruppen Kent går rakt in på tredjeplatsen med låten ”Egoist”. En tredjeplats är för övrigt också deras hittills bästa placering, 2003 låg de trea med ”FF” som höll sig kvar på listan i 13 veckor.

Eurovisionyran verkar inte ha nått svensktoppsjuryn, så Frans lyckas inte klättra tillbaka till förstaplatsen med ”If I were sorry”.

Istället fortsätter Miriam Bryant att toppa med ”Ett sista glas” och lever åter upp till epitetet Svensktoppsdrottning med sina tre låtar på listan.

Bland veckans utmanare märks flera starka namn. Till exempel utmanar Håkan Hellström med ”Din tid kommer” och Weeping Willows med ”My love is not blind”. Även albumaktuella Marit Bergman utmanar med ”Ibland gråter jag bara för att tiden går”.

Melissa Horn lämnar listan efter bara en vecka med ”I mörkret långt ifrån varann” och förra veckans utmanare Bo Kaspers Orkester och Ida Wiklund blir utan listplacering med ”Att vara ung” respektive ”Mellan dröm och verklighet”.


Mer om veckans utmanare

Weeping Willows – Gruppen startade som ett coverband med starka influenser från 50- och 60-talet. Med Roy Orbison som musikalisk ledstjärna började gruppen snabbt att skriva egen musik. Vemodet känns igen även i senaste singeln ”My love is not blind”.

Håkan Hellström – Den folkkäre göteborgaren Håkan Hellström är tillbaka med nytt material. Två utsålda spelningar på Ullevi är också inplanerade liksom ett kommande album. Första singeln heter ”Din tid kommer”.

Marit Bergman – Marit är albumaktuell på vilket hon har bytt till sjunga på svenska och musiken har fått ett delvis nytt sound. Hon är aktuell som utmanare den här veckan med ”Ibland gråter jag bara för att tiden går”.

/Carolina Norén


Svensktoppsjuryn består av 500 personer som valts ut av CMA Research. Juryns sammansättning motsvarar Sveriges befolkning 16-79 år. Resultatet presenteras av på söndagar 11.03-12.00 i Sveriges Radio P4.

Programmet går att lyssna på i efterhand i 30 dagar på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Svensktoppen med Carolina Norén finns på Facebook.

Här hittar du sidan!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista