Stephan Mendel-Enk om Tre apor och kriminellt om James Ellroy

44 min

Biblioteket Stephan Medel-Enk och James Ellroy 20100524 1403 (20100525 1815) Stephan Mendel-Enk intervjuas av Mia Gerdin om sin nya bok "Tre apor". Serien "Kriminellt med Anna Tullberg" inleds med att hon intervjuar den amerikanske författaren James Ellroy.

Stephan Mendel-Enk har lyckats göra judiska begravningssällskapets bekymmer och en uppslitande skilsmässa till storartad underhållning. Och han vet hur man kan förvandla Eurovisionsschlagern till världspolitik . Det sker i hans roman Tre apor, som handlar om en familj i den judiska församlingen i Göteborg.  Mia Gerdin har träffat Stephan Mendel-Enk för att bl a prata om judisk uppväxt och humor.

Så är det premiär för Kriminellt med Anna Tullberg, en serie program om deckare. Först ut är en längre intervju med en av världens största kriminalförfattare, amerikanske James Ellroy.

I hans senaste roman Oroligt blod har kvinnorna fått en större roll än tidigare. Varför det blev så och hur han bär sig åt för att skriva meningar som ”Han öppnade ögonen och såg män utan ansikten försöka skrika” har Anna Tullberg tagit reda på.